Over Heerlen Metro Map


De Heerlen Metro Map is gemaakt door Heerlen Illustrated (Dennis Geurts) in samenwerking met Joëlle In De Braekt. Zij heeft het idee uitgewerkt in een vectortekening en heeft daarnaast het logo ontworpen. Dit kunstproject is aangesloten bij Bekend Met Talent, een initiatief van De Positieve Stad, waar creatieve mensen samen komen en zorgen voor verbinding.

Het logo


Het logo voor de Heerlen Metro Map is geïnspireerd op het vroegere logo van de LTM (Limburgsche Tramweg Maatschappij). De tram is natuurlijk al enige tijd uit het Heerlense straatbeeld verdwenen, maar het leek ons leuk om even terug te grijpen naar deze periode.

Het logo voor de Heerlen Metro Map bestaat uit de letters HMM. Over de gehele breedte staat er een letter H en zowel boven als beneden staat er een letter M, maar wel in dezelfde vorm als het logo van de vroegere LTM en in soortgelijke kleuren. Voor veel mensen is het logo van de LTM nog steeds herkenbaar en hopelijk vormt het op deze manier een mooie verbinding met het heden nu we de Heerlen Metro Map uitbrengen.Video Heerlen Metro Map

Video Station Pancratiusplein