27 mei 2021

Heerlen eerste Nederlandse stad met fictieve metrolijn

Heerlen, 27 mei 2021 - De Heerlen Metro Map is als eerste fictieve metrolijn van Nederland geopend op 27 mei 2021. Het uitgebreide metrosysteem verbindt alle bezienswaardigheden en wijken van de Limburgse stad Heerlen. Een reis plannen en de Heerlen Metro Map bekijken is mogelijk via de website.

De deur uitlopen en op de metro stappen naar het centrum van Heerlen is vanaf nu mogelijk met de Heerlen Metro Map. Er zijn drie overstapstations, waaronder het Pancratiusplein in hartje Heerlen. Met maximaal één overstap is heel Heerlen verbonden met bijvoorbeeld het centraal station in het nieuwe, bezienswaardige Maankwartier.

Het initiatief van de Heerlen Metro Map komt van illustrator Dennis Geurts en creatief vormgever Joëlle in de Braekt (www.heerlenmetromap.nl). Geurts heeft de metrolijn ontworpen, waarbij hij zich heeft laten inspireren door de grote metrosystemen van Londen en New York. In de Braekt heeft het metrosysteem visueel uitgewerkt. Tevens heeft zij het logo ontworpen, gebaseerd op de oude Limburgsche Tramweg Maatschappij die precies honderd jaar geleden in 1921 werd opgericht.

Ook al is de Heerlen Metro Map een kunstproject, het is tot in detail uitgewerkt en doet geloven dat de Heerlense metrolijn echt bestaat. Dit blijkt ook uit een bezoek aan de website van de Heerlen Metro Map (www.heerlenmetromap.nl). Daar is het mogelijk om daadwerkelijk een reis te plannen. De reisplanner geeft een compleet reisadvies, met metrolijnen, tussenstops, overstapstations en reistijd. Ook een echte, gedrukte versie van de Heerlen Metro Map is beschikbaar.

Het doel is om Heerlen letterlijk en figuurlijk op de kaart te zetten. “De reacties op het initiatief zijn overweldigend. Heerlen maakt een enorme transformatie door van een stad met een mindere reputatie naar een stad met veel positiviteit en ruimte voor kunst en cultuur. Als geboren en getogen Heerlenaar ben ik bijzonder trots dat Heerlen behalve de muralhoofdstad van Nederland nu ook als eerste Nederlandse stad een fictieve metrolijn heeft,” zegt Dennis Geurts, mede-oprichter van de Heerlen Metro Map.

Over Heerlen Metro Map

De Heerlen Metro Map is de fictieve metrolijn van de Limburgse stad Heerlen. Dankzij het uitgebreide metrosysteem, met drie lijnen en meerdere overstapstations, is heel Heerlen verbonden. De Heerlen Metro Map is een kunstproject van illustrator Dennis Geurts en creatief vormgever Joëlle in de Braekt. Op de website is het mogelijk een reis te plannen en de Heerlen Metro Map te bekijken en te bestellen (www.heerlenmetromap.nl).


Foto 1. Het initiatief van de Heerlen Metro Map komt van illustrator Dennis Geurts en creatief vormgever Joëlle in de Braekt.   download high res

Foto 2. De Heerlen Metro Map is als eerste fictieve metrolijn van Nederland geopend.   download high res

Foto 3. Het logo van de Heerlen Metro Map is gebaseerd op de oude Limburgsche Tramweg Maatschappij, die precies honderd jaar geleden in 1921 werd opgericht.   download high res

Video 1. De metro van Heerlen is officieel vertrokken.
https://www.youtube.com/watch?v=Cv0CNAhpItg

Video 2. Station Pancratiusplein in het centrum van Heerlen.
https://www.youtube.com/watch?v=THlouIfuHO0

Paginalink


https://www.heerlenmetromap.nl/persberichten/heerlen-eerste-nederlandse-stad-met-fictieve-metrolijn

Perscontacten

Direct naar perscontacten.

Downloads

Alle afbeeldingen downloaden in hoge resolutie.

Perscontacten


Persvragen kun je sturen naar info@heerlenmetromap.nl.

Wie wil je wat vragen?

Dennis Geurts - Illustrator
06-27370039

Joëlle in de Braekt - Creatief vormgever
06-36450100

Christel Ruijgrok - PR manager
06-28385298